1398/10/24 سه‌شنبه

رئیس بخش: آقای دکتر احمد خنچه

سرپرستار بخش: آقای کرامت محمدی

کلونوسکوپی روشی است که در آن یک پزشک متخصص با استفاده از یک لوله بلند انعطاف پذیر و باریک که در انتهای آن یک دوربین و چراغ کوچک نصب شده است، داخل روده بزرگ و راست روده را مشاهده می کند. به این لوله باریک کلونوسکوپ می گویند که دوربین نصب شده بر سر دستگاه، تصاویر مخاط روده را روی مانیتور ارسال می کند و در نتیجه پزشک می تواند به ارزیابی روده  شما بپردازد.

در طی انجام این امر ممکن است پزشک پولیپ های موجود را حذف کرده و نمونه ای از آن را برای آزمایش تکمیلی به آزمایشگاه بفرستد. کلونوسکوپی این امکان را برای پزشک فراهم می کند تا بتواند داخل روده را شست و شو و ساکشن کند.

همچنین قبل از انجام کلونوسکوپی، توسط آنژیوکت برای بیمار یک رگ برقرار می شود تا پزشک بیهوشی بتواند از این طریق، داروی خواب آور تزریق کند و طی این فرایند بیمار در آرامش کامل باشد.

توصیه می شود افراد زیر تحت کلونوسکوپی دوره ای قرار گیرند:

 افرادی که دارای سابقه خانوادگی پولیپ یا سرطان روده بزرگ و یا برخی از سرطان های غیر مرتبط با کولون هستند و  افرادی که دارای مشکلاتی هستند که می تواند با سرطان روده بزرگ در ارتباط باشد، مانند: کولیت اولسراتیو و پولیپ کولون

آموزش و آمادگی قبل از کلونوسکوپی

  1. 48 ساعت قبل از انجام کلونوسکوپی رژیم مایعات داشته باشید.(برگه آمادگی جهت کلونوسکوپی را در زمان ویزیت اولیه از بخش تحویل بگیرد.)
  2. توجه داشته باشید که 8 ساعت قبل از کلونوسکوپی حتما ناشتا باشید.
  3.  در صورت مصرف وارفارین، آسپیرین، پلاویکس حداقل 5 روز قبل از انجام کلونوسکوپی، آنها را قطع کنید.
  4. بیماران دارای سن بالای 40 سال یک نوار قلب همراه داشته باشند و در صورت سن بالای 50 سال و داشتن دیابت، بیماری ریوی و قلبی حتماً مشاوره پزشک قلب، داخلی، نوار قلب و آزمایش های مربوطه را همراه داشته باشید.
  5. طلاجات، وسایل زینتی، فلزی و دندان مصنوعی قبل از انجام کلونوسکوپی خارج گردد.
  6. استحمام و نظافت ناحیه مقعد در روز قبل از مراجعه ضروری است.
  7. در صورتی که به بیماری های هپاتیت و ایدز مبتلا هستید حتماً قبل از انجام کلونوسکوپی به پزشک و  پرستار بخش اطلاع دهید تا راهکارهای مربوطه را برای عدم انتقال بیماری انجام دهند.

آموزش و مراقبت بعد از کلونوسکوپی

1.بعد از انجام کلونوسکوپی، تغذیه را با مصرف مایعات شروع کرده و سپس در ادامه، رژیم غذایی معمولی استفاده گردد.

2.با توجه به استفاده از داروهای بیهوشی، بیمار در کلونوسکوپی تا هوشیاری کامل در ریکاوری مراقبت می شود. حضور همراه جهت ترخیص الزامی است.

3. شروع رژیم غذایی معمولاً یک ساعت بعد از ترخیص بیمار از ریکاوری و با کنترل کامل هوشیاری می باشد.

4.نفخ و درد شکم و خون با مقدار کم در مدفوع تا مقداری که برای بیمار قابل تحمل باشد، مشکلی ندارد در واقع علت آن وجود گاز در روده و یا گرفتن نمونه پاتولوژی می باشد که با تخلیه گاز از روده در سرویس بهداشتی برطرف می گردد. ولی استفراغ و دل درد شدید، خونریزی شدید، بیقراری، نبض تند، تاری دید از مواردی می باشد که باید سریعاً پیگیری و به اولین مرکز درمانی یا اورژانس مراجعه شود.

5.دریافت جواب کلونوسکوپی معمولاً به طور متوسط یک ساعت به طول می انجامد.

6.جهت ویزیت، بعد از دریافت جواب کلونوسکوپی به صورت حضوری مراجعه فرمائید. در صورت داشتن نمونه پاتولوژی، جهت تحویل به واحد آزمایشگاه، می بایست تا دریافت جواب کلونوسکوپی به همراه برگه پاتولوژی صبر نموده و سپس به واحد پاتولوژی واقع در طبقه اول ساختمان غربی مراجعه فرمائید. (معمولآ جواب پاتولوژی دو هفته به طول می انجامد)

7. در صورت مصرف دارو از قبل، بعد از انجام کلونوسکوپی می توانید طبق روال قبل داروهای خود را مصرف نمائید.

شماره تماس جهت اطلاعات و نوبت دهی:  61462296-021*

1397/4/23 شنبه

تهران خیابان جمهوری اسلامی تقاطع خیابان حافظ ۰۲۱۶۱۴۶۱

1397/4/23 شنبه
© کلیه حقــوق این وبسایت بــرای بیمارستان نجمیه محفوظ می باشد