اخبار روابط عمومی

6آباناسلیو معده برای کدام دسته از بیماران چاق مفید است؟

خلاصه متن : متخصص جراحی در بیمارستان نجمیه گفت: امروزه جراحی‌های چاقی برای درمان اضافه وزن مفرط و به دلیل نتیجه‌دهی بسیار خوب و عوارض کم، بسیار مورد توجه قرار گرفته است و در بین این جراحی‌ها، اسلیو معده جزو محبوب‌ترین جراحی‌های چاقی در سراسر دنیاست.

دکتر
جمال اخوان مقدم متخصص جراحی در بیمارستان نجمیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در گفتگو با روابط عمومی بیمارستان نجمیه بیان داشت: جراحی اسلیو نوعی از جراحی چاقی است که در آن کاهش قابل توجه ظرفیت معده و ایجاد یک محدودیت اجباری و فیزیولوژیک در میزان غذای مصرفی فرد صورت میگیرد.

وی با بیان اینکه یکی از معضلات جوامع مدرن، افزایش وزن به دلیل کاهش تحرک و افزایش دسترسی به کالری و مشکلات زمینه ای است، افزود: خیلی وقت ها در زمینه ژنتیک، افزایش وزن به چاقی مرضی تبدیل می شود و نیازمند مداخلات جدی است، به این معنی که اغلب موارد افزایش وزن با اصلاح سبک زندگی، رژیم غذایی و افزایش تحرک درمان می شوند اما در بعضی مواقع افزایش وزن همراه با زمینه های ژنتیکی به سادگی با درمان های طبی و توصیه های پزشکی و سلامت درمان نمی شوند.
دکتر اخوان مقدم گفت: دو روش در دنیا، بین روش های جراحی موجود مورد قبول واقع شده اند، یکی بحث کاهش حجم معده همراه با جراحی اسلیو (به این معنی که معده شبیه یک آستین گرد بریده شده و داخل آن تقریبا حدود یک و نیم سانتی متر قطر داخلی معده باقی می ماند) و دیگری روش بای پس که محتویات معده و گوارش را به جایی که هضم و جذب در آن مختل است، منتقل می کنند، در واقع هضم و جذب غذا در آن انجام نمی شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله عنوان کرد: میزان عوارض، خطرات و هزینه های جراحی اسلیو پایین است و در کل جوامع جراحی چاقی در دنیا، هر چند تعداد زیادی عمل بای پس انجام می شود اما تمایل زیادی برای جراحی های اسلیو وجود دارد.
وی با اشاره به عمل های انجام شده در بیمارستان فوق تخصصی نجمیه بیان داشت: در بیمارستان نجمیه عمدتا از روش اسلیو استفاده می کنیم و یک لوله مخصوص را داخل معده قرار می دهیم و با رعایت اصول تکنیک های جراحی و مسائل علمی، قسمت اضافه و ذخیره ای معده را بر می داریم.
دکتر اخوان مقدم تصریح کرد: اگر اسلیو را به صورت ساده تعریف کنم این است که در جراحی های اسلیو، قسمت ذخیره ای معده برداشته و قسمت حرکتی آن که در انتهای معده است با اعصاب حفظ می شود و این خلاصه ای از جراحی اسلیو است و اگر برای بیمار مناسب با وزن مناسب انجام شود نتایج آن بسیار عالی خواهد بود.
این متخصص جراحی در خصوص بستری شدن قبل و بعد عمل اسلیو گفت: امکان بستری و انجام عمل اسلیو در صبح و ترخیص بیمار در همان روز وجود دارد اما درباره مراقبت های پس از جراحی نظرات مختلفی است که برخی معتقدند باید یک ارزیابی رادیولوژی از وضعیت عمل انجام شود، ما در بیمارستان فوق تخصصی نجمیه محتاطانه ترین روش را در نظر گرفتیم و بیمار را دو تا سه روز پس از عمل بستری نگه می داریم و یک ارزیابی رادیولوژی بر روی او انجام می دهیم و اگر مطمئن شدیم که مشکلی وجود ندارد، بیمار را مرخص می کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله با اشاره به شاخص توده بدنی افراد بیان داشت: این شاخص (BMI) در واقع یک معیار غربالگری است که به کمک آن میتوان میزان اضافه وزن یا کاهش وزن یا محدوده وزنی ایدهآل را مشخص کرد.
وی افزود: افرادی که شاخص توده بدنی شان بالای 40 است برای جراحی چاقی و از جمله جراحی اسلیو آمادگی دارند، اما در افرادی که این شاخص بین 35 تا 40 است خصوصا اگر بیماری زمینه ای مانند دیابت، آرتروز یا سایر بیماری ها را داشته باشند که درمان چاقی در بهبود آن موثر باشد، عمل جراحی را توصیه می کنیم.
این متخصص جراحی عنوان کرد: بیمار باید در نظر داشته باشد که مداخلات جراحی چاقی یک روش کمکی برای به دست آوردن سلامت است و خودش باید روش تغذیه زندگی اش را اصلاح کند و ورزش کردن را جدی بگیرد.
دکتر اخوان مقدم در پایان گفت: مجموعه درمانی بیمارستان فوق تخصصی نجمیه در حوزه چاقی از یک کلینیک چند تخصصی چاقی، اتاق عمل، تیم جراحی، پرسنل اداری و یک مجموعه پرستاری تشکیل شده که بر اساس آخرین استانداردهای علمی در خدمت بیماران است و طبق استانداردها آمادگی دارد به همه افراد سرویس دهد اما توقع ما این است که به فعالیت این مجموعه نه به عنوان یک فعالیت زیبایی، بلکه به عنوان یک فعالیت علمی و درمانی توجه شود و هدف ما در این مجموعه از صفر تا صد به دست آوردن یک سطح سلامتی مناسب برای بیمار است.

1400/8/11 سه‌شنبه
آدرس: تهران خیابان جمهوری اسلامی تقاطع خیابان حافظ
تلفن تماس بیمارستان: 61461-021
تلفن تماس پذیرش درمانگاه: 61462025-021
تلفن گویا: 61462222-021

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

لینک های مرتبط